Meer subsidie beschikbaar voor zonnepanelen bij sportclubs

Verduurzamen, een puntje dat tegenwoordig bij veel bedrijven hoog in het vaandel staat. Ook bij sportorganisaties. Niet alleen om bij te dragen aan een beter klimaat, maar ook om te kunnen besparen. Vanaf 1 januari 2023 is er via de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA), een flink subsidiebedrag voor zonnepanelen bij amateursportaccommodaties beschikbaar gesteld.

BOSA stelt subsidiebedrag beschikbaar voor zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 kunnen (amateur)sportorganisaties via de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) weer subsidie aanvragen voor onder andere ledverlichting, maar ook voor zonnepanelen. Het totaalbedrag dat BOSA beschikbaar stelt voor zonnepanelen bij amateursportclubs bedraagt 77 miljoen euro.

BOSA is een subsidieregeling dat bedoeld is voor amateursportorganisaties. Via deze regeling kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld sportmaterialen, maar ook voor onderhoudskosten en bouwkosten van sportaccommodaties. De subsidie die sportclubs krijgen voor deze kosten bedraagt 20% incl. BTW.

Hoeveel procent subsidie krijgen sportclubs voor zonnepanelen?

Activiteiten van amateursportclubs die gericht zijn op circulariteit, toegankelijkheid, klimaatadaptatie en energiebesparing komen in aanmerking voor 10% extra aanvullende subsidie. Ook het aanvragen en laten instaleren van zonnepanelen valt onder deze regeling. Wil je als amateursportclub zonnepanelen laten plaatsen? Dan heb je als sportclub recht op in totaal 30% subsidie over het totaalbedrag van de kosten van de zonnepanelen + de installatie ervan.

Meer informatie over subsidie bij zonnepanelen? Hierover vertellen we graag meer in een persoonlijk en geheel vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Meer informatie over subsidie bij zonnepanelen?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.