Flink besparen op uw energierekening

Wat kunnen zonnepanelen mij opleveren? Wij begrijpen dat het voor u ook belangrijk is wat de kosten en opbrengsten van zonnepanelen bij uw woning of bedrijf kunnen zijn. Een flinke investering in zonnepanelen moet u immers ook rendement opleveren. Afhankelijk van uw situatie kunt u flink besparen op uw energiekosten en zelfs energie terugleveren. Onze experts komen graag bij u langs, checken de situatie van uw bedrijfspand of woning en brengen uw rendement en kostenbesparing in kaart.

Meer info over het rendement leest u hier

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen

Naast het rendement op uw investering in zonnepanelen, wilt u uiteraard ook uw steentje bijdragen voor het milieu. Door zelf uw eigen zonne-energie op te wekken, bespaart u het gebruik van andere grondstoffen. Ook voor bedrijven is duurzaam ondernemen steeds belangrijker.

Wist u bovendien dat uw kantoorpand vanaf 2023 moet beschikken over een energielabel C? Concreet betekent dit dat u uw kantoor per 1 januari 2023 niet mag gebruiken als kantoor als deze geen energielabel C of hoger heeft. Smit Zonnepanelen helpt u graag uw kantoorpand voorbereiden op deze wettelijke verplichting.

Meer info over het energielabel C leest u hier.

Energie opwekken wordt gestimuleerd

Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt ons land minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. Daarom stimuleert de overheid particulieren en bedrijven middels deze subsidies en teruggaveregelingen.

  • Bent u geen ondernemer? Dan betaalt u géén BTW over uw zonnepanelen.
  • Voor bedrijven heeft de overheid 2 subsidieregelingen beschikbaar: de Energie-investeringsaftrekregeling en de Stimulering Duurzame Energieproductie. Meer info over de SDE en EIA regelingen leest u hier.

Produceert u zoveel energie dat u meer energie opwekt dan u zelf gebruikt? Dan kunt u ook energie terugleveren en gebruik maken van salderingsregeling. U ontvangt dan geld voor de door u geleverde energie!

Innovatieve oplossingen voor extra rendement

Smit Zonnepanelen denkt graag met u mee hoe we uw rendement zoveel mogelijk kunnen optimaliseren. Heeft u onvoldoende ruimte op het dak door bijvoorbeeld een of meerdere dakkapellen? Denk dan eens aan het dak van een schuur of garage. Daar kunnen vaak ook zonnepanelen op geplaatst worden die zorgen voor extra opbrengst uit zonne-energie. 

Maar ook zonnepanelen als dak van uw carport of parkeergarage zorgen ervoor dat u slim kunt besparen op uw energierekening. De zonnepanelen hebben een bepaalde transparantie waardoor zij enigszins licht doorlatend zijn. Zo is de carport-oplossing met zonnepanelen ideaal voor vrijstaande woningen en biedt Smit Zonnepanelen ook de mogelijkheid tot volledig overdekte parkeerplaatsen voor bedrijven. Daarbij is ook mogelijk om laadpalen aan hetzelfde systeem te bevestigen. Een mooie en slimme oplossing om te verduurzamen.

Alle voordelen op een rij

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid. Wij zetten de voordelen van zonnepanelen op een rij:

✅ Binnen 4 tot 6 weken geplaatst ✅ Besparing op de energierekening ✅ 100% salderen ✅ Geen BTW op zonnepanelen ✅ Gunstiger energielabel ✅ Stijging woningwaarde ✅ Draag bij aan een beter milieu

Wilt u zonnepanelen laten installeren?

Start nu met besparen op uw energiekosten en profiteer van duurzame energie. Goed voor het milieu én uw portemonnee. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Efficiënt

Efficiënt

Hoog rendement

Mogelijke subsidies

Mogelijke subsidies

vanuit de overheid

Duurzaam

Duurzaam

Goed voor het milieu

App

App

Realtime inzicht

Besparing

Besparing

direct merkbaar

Veelgestelde vragen

Wat is het rendement van zonnepanelen?

De opbrengst en het rendement van zonnepanelen hangt sterk af van hoe deze op uw woning geplaatst worden. De zonnepanelen geven bij een specifieke oriëntatie en hellingshoek ten opzichte van de zon een optimaal rendement. Is de situatie minder gunstig, dan betekent dat veelal nog steeds een goede en rendabele opbrengst. Zeker met de toepassing van micro-omvormers van Enphase blijft uw opbrengst maximaal.

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Het kopen van zonnepanelen doe je niet zomaar. Het is daarom belangrijk om goed te weten of de woning geschikt is voor zonnepanelen en of deze genoeg rendement behalen. Om dit voor jou te verduidelijken bezoeken onze adviseurs jou altijd persoonlijk aan huis. Zo weet je eenvoudig, zeker en snel welke en hoeveel zonnepanelen voor jouw woning geschikt zijn. Tevens is dit het moment dat in overleg wordt vastgesteld hoe de kabel van de zonnepanelen vanaf het dak naar de meterkast kan worden gehaald.

Hoe zit het met de BTW op zonnepanelen als huiseigenaar?

Vanaf 1 januari 2023 is door de Rijksoverheid de BTW op zonnepanelen afgeschaft. Dit betekent dat de BTW op zonnepanelen omlaag gaat van 21% naar 0%. Dit nultarief geldt echter alleen als de zonnepanelen op woningen of bijgebouwen van een woning worden geïnstalleerd. Het verlaagde tarief is zowel op de aankoop als de installatie van zonnepanelen van toepassing. Deze ontwikkeling is gunstig voor de particuliere klant, maar is ook interessant voor huurondernemers en woningcorporaties. 

Voordelen van afschaffing BTW zonnepanelen
Door de verlaging van de BTW naar 0%, hoeven particulieren bij de aankoop van zonnepanelen, de BTW bij de Belastingdienst niet meer terug te vragen. De afschaffing van de BTW wil niet zeggen dat zonnepanelen goedkoper worden - maar je hoeft de BTW die je normaalgesproken terugkrijgt - gewoon niet meer te betalen. Het voordeel hiervan is dat je BTW-vrij kunt investeren en je je niet langer hoeft te melden bij de Belastingdienst. Daarnaast hoopt het kabinet met het instellen van het nultarief, meer particulieren te stimuleren om zonnepanelen te nemen. Dit omdat je het BTW bedrag niet langer hoeft mee te rekenen, wat voor sommige huishoudens een beslissende keuzefactor kan zijn.

Zijn er subsidies van toepassing bij de installatie van zonnepanelen?

Voor installaties bij huiseigenaren geldt geen subsidierekening meer, alleen nog de BTW-teruggave.

Voor zakelijkse installaties geldt de SDE (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) subsidie en de EIA-regeling (Energie-investeringsaftrekregeling).

  • SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en geldt voor zakelijke grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3 x 80 ampère. Met de SDE+ stimuleert het Ministerie van Economische zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling SDE+.

  • De Energie-investeringsaftrekregeling (EIA) levert een bedrijf gemiddeld 11% fiscaal voordeel op bij de installatie van zonnepanelen. De EIA-regeling geldt voor bedrijven met installaties tot en met 3 x 80 ampère.

Onze adviseurs ondersteunen u graag met eventuele subsidie-aanvragen.  

Wat houdt de salderingsregeling in?

De zonnepanelen installatie levert stroom terug via de groepenkast. In uw woning zijn natuurlijk altijd apparaten die stroom gebruiken en zij krijgen als eerste deze stroom gevoed: hoe meer apparaten er stroom gebruiken, des te groter uw eigen gebruik. Wanneer er uiteindelijk toch nog meer stroom wordt opgewekt dan u momenteel gebruikt, dan zal de overige stroom worden terug geleverd via de kWh-meter van Liander. Deze meter kan dus alleen het overschot meten dat wordt terug geleverd en niet de totaal opgewekte stroom.

Vanwege de salderingsregeling die geldt, wordt aan het eind van uw contractjaar bekeken wat er is afgenomen aan stroom en wat u heeft terug geleverd. De teruglevering wordt van de afgenomen stroom afgetrokken en dit is dan wat u aan verbruik moet betalen. U krijgt dus hetzelfde voor een kWh als dat u ervoor betaald. 

Voor wie geldt het verplichte energielabel C voor kantoren?

Het verplichte energielabel C voor kantoren gaat gelden voor alle kantoorgebouwen waarbij de gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties 50% of meer beslaat van de totale oppervlakte én de oppervlakte aan kantoorfuncties groter is dan 100m2. Per 1 januari 2023 gaat deze verplichting in en hier zal door het bevoegd gezag op toegezien worden.

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.