Zonnepanelen op uw bedrijfspand

U denkt erover om te investeren in duurzaam ondernemen en zonnepanelen te installeren bij uw bedrijf? Bij Smit Zonnepanelen bent u aan het juiste adres. Uw bedrijfspand voorzien van zonnepanelen is een mooie en simpele stap richting duurzaam ondernemen. Kwaliteit staat voorop en daarom kiest u met Smit voor een persoonlijke benadering en service. Ieder pand, iedere stand en ligging is uniek en daarom krijgt u bij ons op maat gemaakt advies.

Wij bieden u dan ook online geen offertes aan, maar komen graag geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek heeft u de tijd om al u vragen te stellen en u krijgt hierop direct antwoord. Na op locatie de mogelijkheden in kaart te hebben gebracht, ontvangt u van onze adviseur een compleet en competitief aanbod voor kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor uw bedrijfspand. Start vandaag nog met duurzaam ondernemen en vraag offerte aan bij Smit Zonnepanelen.

Duurzaam en kostenbesparend ondernemen

De focus op duurzaamheid in ondernemen wordt steeds groter. Bedrijven worden steeds vaker gemotiveerd om hun steentje bij te dragen in de vergroening van de planeet. Zonnepanelen installeren op uw bedrijfspand is een mooie stap om ook bij uw onderneming stappen te zetten in duurzaam ondernemen. Mooie bijkomstigheid is dan uiteraard dat het ook loont om te investeren in duurzaamheid. Uw zonnepanelen leveren u immers ook rendement op in de vorm van minder energieverbruik en dus ook minder energiekosten.

Gestimuleerd door de overheid

De overheid stimuleert het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand door middel van diverse regelingen die u als bedrijf voordeel opleveren:

  • Stimulering Duurzame Energieproductie; de SDE+ subsidie is voor zakelijke grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3 x 80 ampère.
  • Energie-investeringsaftrekregeling; de EIA-regeling levert u gemiddeld 11% fiscaal voordeel op bij de installatie van zonnepanelen in uw bedrijf. De EIA-regeling geldt voor bedrijven met installaties tot en met 3 x 80 ampère.

Uw adviseur van Smit Zonnepanelen helpt u graag om deze subsidies aan te vragen. In het kader van het verplichte energielabel C voor kantoren vanaf 1 januari 2023 zijn zonnepanelen een goede oplossing om richting de certificering van uw kantoorpand te raken. Smit informeert u graag over alle mogelijkheden en verplichtingen rondom dit verplichte energielabel.

Innovatieve oplossingen

De adviseurs van Smit Zonnepanelen bieden u graag een unieke oplossing om zoveel mogelijk te profiteren van duurzame energie. Naast het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw onderneming zijn het creëren van een carport of parkeergarage met een dak van zonnepanelen een prachtige optie om extra duurzame energie te genereren. De auto’s van uw medewerkers staan droog en beschut terwijl u optimaal profiteert van alle zonnestralen. Uiteraard helpt Smit u ook verder met andere duurzame oplossingen als elektrische laadpaalconstructies, LED-verlichtingsoplossingen en meer.

Installatie tijdens bouwprojecten

Smit Zonnepanelen heeft al vele jaren ervaring met het installeren van zonnepanelen op bedrijfsgebouwen en sportaccommodaties. Al vanaf de bouw (of verbouw) wordt Smit Zonnepanelen hierin als onderdeel van Smit Elektrotechniek ingeschakeld zodat wij de opdrachtgever volledig ontzorgen in zowel ontwerp, uitvoering als oplevering.

Hierdoor worden mogelijke knelpunten op het gebied van installatie al vroegtijdig onderkent en aangepast in het ontwerp. Smit denkt vanaf de ontwerpfase actief mee over de gestelde EPC normen en bijvoorbeeld windbelastingen. Smit Zonnepanelen is bovendien ook al voorbereid op het voldoen aan de juiste normeringen met het behalen van Scope12. Specialistische kennis van zowel zonnepanelen als elektrische installaties zorgt ervoor dat Smit Zonnepanelen zowel een adviserende als uitvoerende rol op zich neemt.

Denkt u na over zonnepanelen op uw bedrijfspand?

Smit Zonnepanelen adviseert, installeert en ontzorgt. Vraag nu een gratis een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Subsidies

Subsidies

vanuit de overheid

Duurzaam

Duurzaam

goed voor het milieu

Efficiënt

Efficiënt

Hoog rendement

Full service

Full service

Alles in eigen huis

Energie

Energie

besparen

Veelgestelde vragen

Voor wie geldt het verplichte energielabel C voor kantoren?

Het verplichte energielabel C voor kantoren gaat gelden voor alle kantoorgebouwen waarbij de gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties 50% of meer beslaat van de totale oppervlakte én de oppervlakte aan kantoorfuncties groter is dan 100m2. Per 1 januari 2023 gaat deze verplichting in en hier zal door het bevoegd gezag op toegezien worden.

Zijn er subsidies van toepassing bij de installatie van zonnepanelen?

Voor installaties bij huiseigenaren geldt geen subsidierekening meer, alleen nog de BTW-teruggave.

Voor zakelijkse installaties geldt de SDE (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) subsidie en de EIA-regeling (Energie-investeringsaftrekregeling).

  • SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en geldt voor zakelijke grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3 x 80 ampère. Met de SDE+ stimuleert het Ministerie van Economische zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling SDE+.

  • De Energie-investeringsaftrekregeling (EIA) levert een bedrijf gemiddeld 11% fiscaal voordeel op bij de installatie van zonnepanelen. De EIA-regeling geldt voor bedrijven met installaties tot en met 3 x 80 ampère.

Onze adviseurs ondersteunen u graag met eventuele subsidie-aanvragen.  

Wat is de investering in zonnepanelen?

Dat is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat mogelijk is, welke omvormer er wordt gekozen en hoelang men bezig is met de installatie. Onze adviseur kan u hier meer over vertellen. 

Moeten zonnepanelen worden schoongemaakt en hebben ze onderhoud nodig?

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Er zitten geen bewegende delen in de installatie die voor problemen kunnen zorgen en de panelen worden niet snel vies. Zonnepanelen worden namelijk altijd schuin geïnstalleerd. De hellingshoek van de panelen zorgt ervoor dat bij elke regenbui de zonnepanelen weer schoonspoelen. Indien er sprake is van een blijvende aanslag dan kunnen de zonnepanelen schoongemaakt worden. U mag zonnepanelen alleen schoonmaken met warm gedestilleerd water (zonder sop) omdat er een beschermlaag op de panelen zit. Met name zonnepanelen op en plat dak adviseren we één keer per jaar schoon te maken.

Is het dak van mijn bedrijfspand wel geschikt voor zonnepanelen?

Onze adviseur komt persoonlijk langs op locatie om uw dak te beoordelen. Wij controleren altijd de constructie van het dak en de gebruikte materialen. Mocht het niet mogelijk zijn om zonnepanelen te plaatsen, dan adviseren wij over hoe het dak toch geschikt gemaakt kan worden. Een zonnepaneel weegt tussen de 15 en 20 kilo, afhankelijk van de grootte van het paneel. De dak-last toename bedraagt bij een hellend dak ca. 20 kg per m² en bij een plat dak, afhankelijk van de wind-zone, tussen de 20 en 40 kg per m².

Wie zorgt er voor het onderhoud en de schoonmaak van de zonnepanelen op mijn bedrijfspand?

Het is mogelijk om via Smit Zonnepanelen een zakelijk servicecontract af te sluiten. Periodiek worden de panelen dan gereinigd en gecontroleerd op een juiste werking. Vraag om meer informatie bij uw adviseur.

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.