Zonnepanelen installeren

Wilt u ook zonnepanelen laten plaatsen op uw woning? Dan bent u bij Smit Zonnepanelen aan het juiste adres. De experts van Smit komen graag persoonlijk bij u langs om uw situatie in kaart te brengen. Tijdens dit bezoek heeft u tijd om al u vragen te stellen en krijgt u hierop direct antwoord. Denk aan vragen als; hoeveel zonnepanelen kunnen worden aangebracht om u zo optimaal mogelijk te kunnen laten profiteren van duurzame energie? Wat zijn de mogelijkheden van uw woning rekening houdend met stand, ligging en zonuren? Welk rendement levert deze installatie u op?

Aan de hand van dit bezoek wordt een offerte op maat uitgebracht. Bent u akkoord met de offerte? Dan gaan wij direct voor u aan de slag. Uw installatieafspraak wordt vastgelegd en afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen wordt deze in één dag afgerond. Handig, snel en vakkundig.

Besparen op uw energierekening

Zelf uw eigen energie opwekken is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor uw portemonnee. Uw zonnepanelen leveren u rendement in de vorm van een lagere energierekening. Win-win dus. Smit Zonnepanelen berekent voor u een geschat rendement aan de hand van het aantal te plaatsen zonnepanelen, de ligging van uw woning en het gemiddeld aantal zonuren per jaar. Wij houden in onze berekening rekening met de gestaffelde afbouw van de salderingsregeling, wij maken daardoor een zeer realistische schatting. Na installatie bieden wij u via de een app direct inzicht in de opbrengsten van uw zonnepaneelinstallatie.

Zonnepanelen voor uw persoonlijke situatie

Of u nu groot woont of juist wat kleiner, met de juiste stand van de zon is het genereren van zonne-energie kinderspel. Uw adviseur van Smit Zonnepanelen komt persoonlijk inventariseren welke mogelijkheden voor u van toepassing zijn. Veelal wordt alleen gedacht aan het dak van uw woning, maar juist ook op schuur- of garagedaken is het plaatsen van zonnepanelen een optie. Smit biedt u zelfs de mogelijkheid om een carport met zonnepanelen op uw erf te installeren. Het dak van deze carport is volledig gemaakt van zonnepanelen en heeft dus een mooie dubbelfunctie.

Zonnepanelen in één dag geïnstalleerd

Kiezen voor Smit Zonnepanelen is kiezen voor gemak, service en kwaliteit. Naast het persoonlijk contact met uw eigen adviseur, wordt u van A tot Z ontzorgt in het hele traject. Zonnepanelen op een woonhuis worden, uitzonderingen daargelaten, in één dag geïnstalleerd. Het proces van aanvraag adviesgesprek tot en met de installatie van uw zonnepanelen kunnen wij binnen een aantal weken realiseren. Zo kunt u snel profiteren van een lagere energie rekening door het opwekken van duurzame energie uit uw eigen zonnepanelen.

Installatie zonnepanelen bij nieuwbouw

Steeds vaker wordt Smit Zonnepanelen door aannemers en bouw bedrijven al ingeschakeld om al in de bouwfase van woningen te zorgen voor duurzame oplossing. Als onderdeel van Smit Elektrotechniek heeft Smit al vele jaren ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op woningen. Bij de bouw van uw nieuwe huis kunt u door de projectontwikkelaar al aangeboden worden om zonnepanelen te installeren. Grote kans dat Smit Zonnepanelen deze dan voor u installeert.

Omdat Smit Elektrotechniek deze woningen ook voorziet van de elektrische installaties en andere high-tech oplossingen, wordt al vanaf de start van de bouw rekening gehouden met de installatie van uw zonnepanelen en wordt deze installatie zo optimaal mogelijk uitgevoerd.

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen op uw woning?

Dan is Smit Zonnepanelen het adres. Professionele en vakkundige installatie, vraag nu uw gratis adviesgesprek aan.
 

Panelen

Panelen

van de hoogste kwaliteit

Hoog rendement

Hoog rendement

meer dan op de bank

Besparing

Besparing

direct merkbaar in uw portemonnee

Adviseur

Adviseur

komt persoonlijk langs

Offerte

Offerte

binnen 5 werkdagen in uw mailbox

Veelgestelde vragen

Welk draagsysteem gebruikt Smit Zonnepanelen?

Wij gebruiken het Clickfit Esdec montagesysteem. Hiervoor geldt een fabrieksgarantie van 20 jaar. 

Hoe wordt de stroom die ik lever aan het energienet verrekend met mijn energierekening?

Als u zonnepanelen energie produceren op een moment dat u het niet zelf verbruikt, dan wordt uw stroom geleverd aan het energienet. Uw energieleverancier betaalt u dezelfde prijs als u nu betaalt voor uw energie (gemiddeld 0,22 euro per kWh). Levert u in totaal meer stroom terug dan dat uw afneemt? Dan krijgt u hier een terugleververgoeding voor en dit heet salderen.

Moeten zonnepanelen worden schoongemaakt en hebben ze onderhoud nodig?

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Er zitten geen bewegende delen in de installatie die voor problemen kunnen zorgen en de panelen worden niet snel vies. Zonnepanelen worden namelijk altijd schuin geïnstalleerd. De hellingshoek van de panelen zorgt ervoor dat bij elke regenbui de zonnepanelen weer schoonspoelen. Indien er sprake is van een blijvende aanslag dan kunnen de zonnepanelen schoongemaakt worden. U mag zonnepanelen alleen schoonmaken met warm gedestilleerd water (zonder sop) omdat er een beschermlaag op de panelen zit. Met name zonnepanelen op en plat dak adviseren we één keer per jaar schoon te maken.

Is de prijs voor installatie verwerkt in de offerte?

Jazeker, via Smit Zonnepanelen krijgt u een complete offerte, dit is dus inclusief montage en aanpassingen in de meterkast door gecertificeerde zonnepaneleninstallateurs. Het gaat dus om een all-in offerte waardoor u achteraf niet voor verrassingen kunt komen te staan.

Hoe weet ik hoeveel zonnepanelen er op mijn dak passen?

Dit is afhankelijk van het oppervlakte van uw dakvlak. Daarnaast is er een aantal kenmerken hierbij ook van belang, zoals: oriëntatie, hellingshoek en schaduwvorming. Daarom komt onze adviseur eerst persoonlijk langs om de situatie ter plaatse te bekijken en daarna gaan wij dakscan maken om te bepalen wat de zonnepanelen daadwerkelijk gaan opwekken. Hierbij is uw jaarlijks stroomverbruik leidend; wij adviseren nooit om meer stroom op te gaan wekken dan u verbruikt.

Hoe zit het met de BTW op zonnepanelen als huiseigenaar?

Vanaf 1 januari 2023 is door de Rijksoverheid de BTW op zonnepanelen afgeschaft. Dit betekent dat de BTW op zonnepanelen omlaag gaat van 21% naar 0%. Dit nultarief geldt echter alleen als de zonnepanelen op woningen of bijgebouwen van een woning worden geïnstalleerd. Het verlaagde tarief is zowel op de aankoop als de installatie van zonnepanelen van toepassing. Deze ontwikkeling is gunstig voor de particuliere klant, maar is ook interessant voor huurondernemers en woningcorporaties. 

Voordelen van afschaffing BTW zonnepanelen
Door de verlaging van de BTW naar 0%, hoeven particulieren bij de aankoop van zonnepanelen, de BTW bij de Belastingdienst niet meer terug te vragen. De afschaffing van de BTW wil niet zeggen dat zonnepanelen goedkoper worden - maar je hoeft de BTW die je normaalgesproken terugkrijgt - gewoon niet meer te betalen. Het voordeel hiervan is dat je BTW-vrij kunt investeren en je je niet langer hoeft te melden bij de Belastingdienst. Daarnaast hoopt het kabinet met het instellen van het nultarief, meer particulieren te stimuleren om zonnepanelen te nemen. Dit omdat je het BTW bedrag niet langer hoeft mee te rekenen, wat voor sommige huishoudens een beslissende keuzefactor kan zijn.

Wat klanten over ons vertellen:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.