Service & Garantie

Na installatie van zonnepanelen van Smit Zonnepanelen heeft u een kwalitatief hoogwaardig systeem waar u vele jaren ‘opwek’ plezier van zult hebben. Onderstaand vindt u de aanvullende informatie aangaande de garantie, service en eventueel onderhoud van uw zonnestroom systeem, uiteraard kunt u ons altijd bellen of mailen als er naderhand nog vragen zijn.

Oplevering
Nadat de installatie werkend opgeleverd is, zoals volgens onze offerte is aangeboden, neemt onze monteur de installatie met u door en legt u de werking uit. Tijdens de installatie is de groep aangeduid waarop de zonnestroom installatie is aangesloten en vanaf dit moment wekken de panelen stroom op.

Uw installatie is volgens de NEN1010 normen geïnstalleerd en is in de meterkast aangesloten met een automatische zekering, die tevens aardlekschakelaar is. Tijdens onweer of sterk statisch geladen lucht, kan het zijn dat de aardlekschakelaar de installatie uitschakelt. In dit geval zullen de panelen de opgewekte stroom niet meer aan elektriciteitsnet leveren, oplossing hiervoor is de automaat weer inschakelen door het palletje omhoog te zetten. Wij raden u aan om regelmatig te controleren of er nog wordt geleverd, dus of de automaat nog staat ingeschakeld.

Monitoring via app
Een service-onderdeel bij de installatie van een zonnepaneelsysteem van Smit Zonnepanelen is het monitoren via een app. Na de installatie van het systeem duurt het een aantal werkdagen voordat de eventuele monitoring via het internet mogelijk is. Wanneer de monitoring door ons is aangemaakt ontvangt u een instructie-mail om uw account aan te maken. Vanaf dat moment kunt u de opbrengst van uw zonnepanelen per app of computer bekijken. Bij een systeem met Enphase omvormers kunnen de opbrengsten live worden gevolgd via uw computer of via uw smartphone met de app MyEnlighten voor Android of IOS.

Aanmelden op energieleveren.nl
Na het installeren van uw zonnepanelensysteem dient u deze nog wel zelf aan te melden op www.energieleveren.nl. Wanneer dit gedaan is zijn de energieleverancier en de netbeheerder er van op de hoogte dat er vanaf nu stroom terug geleverd gaat worden. U bent dit ook wettelijk verplicht. Er worden bij aanmelding een aantal vragen gesteld, hieronder hetgeen u dient in te vullen:

  1. Het vermogen van de installatie is ….. WP.
  2. Het vermogen per paneel is …. WP
  3. Het totaal vermogen van de omvormer (omvormers) is …. Watt
  4. De soort omvormers zijn …………….

Garanties
Overzicht van de garanties per onderdeel:

  • 2 jaar garantie op de installatie
  • 12 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar lineaire opbrengst garantie voor de zonnepanelen
  • 25 jaar fabrieksgarantie op de omvormer van Enphase Energy
  • 20 jaar fabrieksgarantie op het montagesysteem van Clickfit Esdec

Onderhoud en Reiniging
In principe is uw installatie onderhoudsarm en zal er in de meeste gevallen bij schuine daksystemen geen reiniging van de zonnepanelen nodig zijn. Bij platte daken wordt aangeraden 1 keer per jaar de panelen te reinigen. Er zijn echter situaties waarbij externe factoren voor aanslag op het glas kunnen zorgen (b.v. in de nabijheid van zware industrie of een vliegveld.) In dat geval is het raadzaam eens per jaar de panelen te (laten) reinigen met gedestilleerd water zonder reinigingsmiddelen om de coating op het glas te beschermen.

Opstalverzekering 
In de meeste gevallen vallen de zonnepanelen, wanneer geplaatst, onder de opstalverzekering. Het is echter altijd raadzaam om van tevoren te informeren bij uw verzekeringsmaatschappij of dit ook daadwerkelijk het geval is. Zo voorkomt u later dat de panelen niet vergoed worden mocht er wat gebeuren.

BTW teruggave
Als service bij de installatie bij huiseigenaren ondersteunt Smit Zonnepanelen ook bij de eventuele teruggave van de BTW. De factuur ontvangt u binnen een aantal dagen na installatie. Deze factuur wordt ook naar onze partner de Centrale BTW Teruggave verzonden. Zij nemen contact met u op en zorgen dat de BTW wordt teruggevraagd.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.