Subsidies voor zonnepanelen in 2022

De aanschaf van zonnepanelen is goed voor het milieu en om de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie voor particulieren te stimuleren heeft de overheid een regeling in het leven geroepen die als een soort 'subsidie' gezien kan worden. We vertellen u graag meer over deze regeling en de subsidie voor de zakelijke markt. 

Subsidies voor particulieren met een koopwoning

Sinds eind 2013 is er geen échte landelijke subsidie meer bij de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren met een koopwoning. 

Maar, u heeft sinds 2013 namelijk wel de BTW-teruggave regeling. Hiermee ontvangt u 21% van het volledige aankoopbedrag terug van de overheid. 


Nog beter nieuws, deze BTW-regeling is in 2022 nog steeds van kracht! En wij ontzorgen u daar graag bij, sterker nog: wij nemen het hele BTW-teruggave proces voor u uit handen. 

Kortom: In 2022 is het voor particulieren met een koopwoning nog steeds interessant om zonnepanelen aan te schaffen. 

Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek in met éen van onze experts.

Zakelijk: subsidies voor zonnepanelen in 2022

Voor bedrijven zijn er diverse speciale regelingen zoals de KIA en EIA. Daarnaast zal de SDE+ subsidie voor (grote) bedrijven in 2022 ook nog steeds van kracht zijn.
Hierover vertellen we u graag meer in een persoonlijk en geheel vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Vragen over subsidies voor zonnepanelen?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.