Subsidies voor zonnepanelen in 2023

De aanschaf van zonnepanelen is goed voor het milieu en om de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie voor particulieren te stimuleren heeft de overheid een regeling in het leven geroepen die als een soort 'subsidie' gezien kan worden. We vertellen u graag meer over deze regeling en de subsidie voor de zakelijke markt.

 

Subsidies voor particulieren met een koopwoning

Sinds eind 2013 is er geen échte landelijke subsidie meer bij de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren met een koopwoning.

Maar, sinds 1 januari 2023 is door de Rijksoverheid wel de BTW op zonnepanelen afgeschaft. Deze afschaffing van BTW betekent dat je geen 21% BTW meer hoeft te betalen over je zonnepanelen. Ondanks dat je hiervoor de BTW op zonnepanelen wel kon terugvorderen is dit veel makkelijker, aangezien je een kleiner bedrag hoeft te investeren en je daarnaast je BTW ook niet hoeft aan te melden bij de belasting. Klik hier voor meer informatie over de BTW-afschaffing bij zonnepanelen!

Kortom: In 2023 is het voor particulieren met een koopwoning nog steeds interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Misschien juist nog wel interessanter dan voorheen!

Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek in met éen van onze experts en bekijk samen met onze expert de mogelijkheden!

 

Zakelijk: subsidies voor zonnepanelen in 2022

Voor bedrijven zijn er diverse speciale regelingen zoals de KIA en EIA. Daarnaast zal de SDE+ subsidie voor (grote) bedrijven in 2023 ook nog steeds van kracht zijn.
Hierover vertellen we u graag meer in een persoonlijk en geheel vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Vragen over subsidies voor zonnepanelen?

Zonnepanelen installeren?

Smit Zonnepanelen staat voor u klaar. Vraag vandaag nog uw gratis adviesgesprek aan en laat Smit uw zonnepanelen installeren.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.